MONTAŽNE KUĆE

subota, 5. travnja 2008.

Vodič kroz montažne kuće


Prosječna cijena kvadrata zagrebačke stambene novogradnje od 2.000 eura motivira sve više potencijalnih kupaca da svoje stambeno pitanje riješe na neki drugi način. Ovoj odluci pridonose i često preizgrađena nova naselja u kojima nedostaje zelenih površina te sumnja u kvalitetu izgradnje ionako preskupo plaćenog kvadrata stana.

Alternativa kupovini stana je izgradnja obiteljske kuće. Cijena izgradnje kvadrata klasično zidane obiteljske kuće kreće se oko 700 eura (uz rizik “na crno” i dvostruko manje), a kada tome pridodamo i cijenu građevinskog zemljišta, komunalnih priključaka i svih potrebnih papira, ona je i dalje skoro dvostruko povoljnija od stana.

Dvostruko više stambenih kvadrata za isti novac, fleksibilnost pri korištenju (mogućnost dogradnje i raznih pregradnji kuće), uređena okućnica ili vlastiti vrt, komfor koji pruža samostojeći objekt (prvi susjedi su s druge strane ograde, a ne kat iznad) još su neke od komparativnih prednosti kuće pred stanom. S druge strane, neizvjesnost oko trajanja radova i njihove konačne cijene kod nas je, nažalost, još uvijek dosta raširen problem pri gradnji kuće. Također, veća kvadratura životnog prostora znači i veće troškove mjesečnih režija kao i održavanja objekta, a tu je i problem pronalaska adekvatnog građevinskog zemljišta po pristojnoj cijeni, posebno izražen na području Zagreba i drugih većih gradova. Za mnoge od navedenih problema klasične izgradnje rješenja nude montažne kuće, te nije čudo što interes za ovaj vid izgradnje posljednjih godina neprestano raste. Više o montažnim kućama, ponudi na našem tržištu, te prednostima i manama u odnosu na klasičnu izgradnju u nastavku.

Članak preuzet sa: www.webgradnja.hr

1 komentara:

  • Pozdravljeni, iščete posojilo z nizkimi obrestmi, ki ga potrebujete za posojilo, da bi začeli svoje podjetje, ste videli pravo podjetje z našim podjetjem, s katerim lahko brezplačno dobite posojilo, nam prijazno nam pošljete na {loanforallservice @ gmail. com} ali whatsapp nam na + 1 443 281 3404

    Autor/ica: Blogger Unknown, Od 15. prosinca 2018. u 04:11  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]



<< Početna stranica

  • dom_i_nekretnine

  •